CD + BOEK: Ver van hier / Weg van hier

€20,00

Weg van hier verhaalt over de avonturen die Bertus Borgers als jonge muzikant beleeft, als hij zich eind jaren ’60 losmaakt van zijn sociale en culturele achtergrond. Een amusant en treffend tijdsbeeld, ook herkenbaar voor hen die er niet bij waren. Tegelijk met de verhalenbundel “Weg van hier” verscheen ook het album “Ver van hier”.

Categorie , .

Productbeschrijving

Op het album Ver van hier bezingt Bertus Borgers tijdloze aspecten zoals heimwee en berusting, weggaan en thuiskomen. Met de akoestische bezetting slaat de Brabantse muzikant en directeur van de Rockacademie weer een nieuwe richting in.

In een productie die technisch tot in de puntjes verzorgd is, brengt Borgers (1947) zijn teksten en melodieën deze keer niet te midden van een door elektriciteit aangedreven rockband, maar met een sobere bezetting van akoestische gitaren en een contrabas. Familieleden, zoals zijn broers en zijn dochter spelen mee en zorgen voor de rijke sfeer die past bij de melancholie van Ver van Hier.

Bertus Borgers is voor sommigen vooral bekend van zijn gastrol als saxofonist bij o.a. Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud en voor anderen als zanger/songwriter van eigen bands Mr Albert Show, Sweetd’Buster en de Foyer Rock Band.
Tegelijk met het album Ver van hier verscheen ook zijn eerste verhalenbundel Weg van hier, over de avonturen die hij als jonge muzikant beleeft, als hij zich eind jaren ’60 losmaakt van zijn sociale en culturele achtergrond. Zoals de titels al aangeven is het gemeenschappelijk thema: het gras dat ginder altijd groener lijkt. In zijn eerste boek schetst Bertus een amusant en treffend tijdsbeeld, ook herkenbaar voor hen die er niet bij waren.

In Weg van hier beschrijft Borgers (1947) hoe hij, als lid van de nieuwe generatie die het allemaal helemaal anders zal gaan doen, op drift raakt in het oude Europa. Zijn zwerftocht begint met het voortijdig verlaten van het conservatorium en leidt via Liverpool, het Mekka van de popmuziek, naar Duitsland, waar hij zich een plek weet te veroveren in een Tanzorkest. Ondertussen roert de tijd zich en lijkt de opkomende underground scene in Nederland eigenlijk veel interessanter. Avontuurlijke confrontaties met de ordinaire zaken in het leven, met onwrikbare tradities en met revolutionaire nieuwlichterij volgen elkaar op. Het eeuwige verhaal van een jonge man op zoek naar zijn plek in de wereld.

De Brabantse muzikant en directeur van de Rockacademie Borgers is voor sommigen vooral bekend van zijn gastrol als saxofonist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud en voor anderen als zanger/songwriter van zijn eigen bands Mr Albert Show, Sweetd’Buster en de Foyer Rock Band. Tegelijk met zijn verhalenbundel Weg van hier verscheen ook het CD album Ver van hier. Zoals de titels al aangeven is het gemeenschappelijk thema: het gras dat ginder altijd groener lijkt. Op de CD bezingt Bertus tijdloze aspecten zoals heimwee en berusting, weggaan en thuiskomen. In een sobere bezetting van akoestische gitaren en een contrabas zorgen de meespelende familieleden voor de rijke sfeer die past bij het melancholieke thema.

 

Reviews

Er zijn nog geen reviews. Wilt u een review insturen?

Schrijf de eerste review “CD + BOEK: Ver van hier / Weg van hier”

*