CD: Ver van hier

€12,00

Categorie .

Productbeschrijving

Op het album Ver van hier bezingt Bertus Borgers tijdloze aspecten zoals heimwee en berusting, weggaan en thuiskomen. Met de akoestische bezetting slaat de Brabantse muzikant en directeur van de Rockacademie weer een nieuwe richting in.

In een productie die technisch tot in de puntjes verzorgd is, brengt Borgers (1947) zijn teksten en melodieën deze keer niet te midden van een door elektriciteit aangedreven rockband, maar met een sobere bezetting van akoestische gitaren en een contrabas. Familieleden, zoals zijn broers en zijn dochter spelen mee en zorgen voor de rijke sfeer die past bij de melancholie van Ver van Hier.

Bertus Borgers is voor sommigen vooral bekend van zijn gastrol als saxofonist bij o.a. Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud en voor anderen als zanger/songwriter van eigen bands Mr Albert Show, Sweetd’Buster en de Foyer Rock Band.
Tegelijk met het album Ver van hier verscheen ook zijn eerste verhalenbundel Weg van hier, over de avonturen die hij als jonge muzikant beleeft, als hij zich eind jaren ’60 losmaakt van zijn sociale en culturele achtergrond. Zoals de titels al aangeven is het gemeenschappelijk thema: het gras dat ginder altijd groener lijkt. In zijn eerste boek schetst Bertus een amusant en treffend tijdsbeeld, ook herkenbaar voor hen die er niet bij waren.

YouTubeReviews

Er zijn nog geen reviews. Wilt u een review insturen?

Schrijf de eerste review “CD: Ver van hier”

*