DVD: Filmmakers Jacques Verbeek & Karin Wiertz

€20,00

J&K-INLAY-CMYK-LINKS&MID

case of the spiral staircase

Categorie .

Productbeschrijving

FILMMAKERS: JACQUES VERBEEK en KARIN WIERTZ

14 korte films uit het stenen tijdperk van de animatie film, gemaakt door de pioniers Jacques Verbeek & Karin Wiertz tussen 1970 en 1990. Muziek bij deze films werd geschreven en uitgevoerd door Bertus Borgers.
Jacques Verbeek (06-03-1947 – 09-02-1993) en Karin Wiertz (21-12-1946) begonnen met het maken van de eerste animatie filmpjes in 1971. Zij leerden elkaar kennen in Eindhoven op de Academie Industriële Vormgeving, de voorloper van de Design Academy. Samen volgden ze ook lessen op Psychopolis, een kunstinstituut in Den Haag, waar Frans Zwartjes het vak “film” doceerde. De komende decennia ontwikkelden zij een eigen stijl met films die zij in de regel zelf financierden. We zien in hun films o.a. technieken die tegenwoordig alleen mogelijk zijn met geavanceerde software, maar die destijds met de hand en een monnikengeduld werden gecreëerd. Bertus Borgers schreef alle muziek bij deze films en voerde die uit met het beschikbare (laag) budget en de beschikbare muzikanten. Daarom hebben sommige tracks zoals Between The Lights een studiomix en zijn andere zoals bijvoorbeeld There Is A Garden In My Head geprogrammeerd op een Atari computer en afgespeeld op een Roland U-220.
Na Jacques dood in 1993 wilde Karin nooit meer films maken en is hun productie gestopt. Hun voormalig producent Willem Thijssen heeft in samenwerking met het EYE Film Instituut uit Amsterdam deze kunstwerkjes uit het stenen tijdperk van de animatiefilm van de vergetelheid gered.

Reviews

 1. van de 5

  :

  Recensie: De Filmkrant
  Klik HIER

 2. van de 5

  :

  Recensie: Filmmagie
  Klik HIER

 3. van de 5

  :

  Recensie: Masters of the Avant-Garde_JV & KW-animators at EYE Film in Amsterdam
  Klik HIER

Review toevoegen

Review toevoegen

*