BOEK: Weg van hier

€12,00

Weg van hier verhaalt over de avonturen die Bertus Borgers als jonge muzikant beleeft, als hij zich eind jaren '60 losmaakt van zijn sociale en culturele achtergrond. Een amusant en treffend tijdsbeeld, ook herkenbaar voor hen die er niet bij waren. Tegelijk met de verhalenbundel “Weg van hier” verscheen ook het album “Ver van hier”.

Categorie .

Productbeschrijving

De verhalenbundel Weg van hier van Bertus Borgers (1947) gaat over de avonturen die hij als jonge muzikant beleeft, als hij zich eind jaren ’60 losmaakt van zijn sociale en culturele achtergrond. In zijn eerste boek schetst Bertus een amusant en treffend tijdsbeeld, ook herkenbaar voor hen die er niet bij waren.

In Weg van hier beschrijft Borgers (1947) hoe hij, als lid van de nieuwe generatie die het allemaal helemaal anders zal gaan doen, op drift raakt in het oude Europa. Zijn zwerftocht begint met het voortijdig verlaten van het conservatorium en leidt via Liverpool, het Mekka van de popmuziek, naar Duitsland, waar hij zich een plek weet te veroveren in een Tanzorkest. Ondertussen roert de tijd zich en lijkt de opkomende underground scene in Nederland eigenlijk veel interessanter. Avontuurlijke confrontaties met de ordinaire zaken in het leven, met onwrikbare tradities en met revolutionaire nieuwlichterij volgen elkaar op. Het eeuwige verhaal van een jonge man op zoek naar zijn plek in de wereld.

De Brabantse muzikant en directeur van de Rockacademie Borgers is voor sommigen vooral bekend van zijn gastrol als saxofonist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud en voor anderen als zanger/songwriter van zijn eigen bands Mr Albert Show, Sweetd’Buster en de Foyer Rock Band. Tegelijk met zijn verhalenbundel Weg van hier verscheen ook het CD album Ver van hier. Zoals de titels al aangeven is het gemeenschappelijk thema: het gras dat ginder altijd groener lijkt. Op de CD bezingt Bertus tijdloze aspecten zoals heimwee en berusting, weggaan en thuiskomen. In een sobere bezetting van akoestische gitaren en een contrabas zorgen de meespelende familieleden voor de rijke sfeer die past bij het melancholieke thema.

4.50 van de 5

2 reviews voor BOEK: Weg van hier

  1. 4 van de 5

    :

    Leuk boekje en inderdaad zeer herkenbaar. Een aanrader voor iedere muzikant en iedereen die de jaren zestig bewust heeft meegemaakt. Ben benieuwd naar het programma van WEG VAN HIER.

  2. 5 van de 5

    :

    Heb Bertus in de Poort van Kleef zien spelen en , in Weg van hier beschrijft hij voor mij een periode die ik niet had willen missen, echt het lezen waard.

Review toevoegen

Review toevoegen

*